Jdi na obsah Jdi na menu
 


LETIŠTĚ PRAHA AKTUÁLNĚ

On-line Check-in

  • Většina leteckých společností nabízí na svých stránkách možnost odbavit se on-line.
  • Vždy si ověřte, zda vaše letecká společnost tuto možnost nabízí a jaké jsou podmínky jeho využití.
  • Po provedení on-line odbavení stačí mít vaši elektronickou palubní vstupenku s kódem nahranou ve vašem telefonu či tabletu anebo si ji můžete i vytisknout.
  • Pokud cestujete pouze s příručním zavazadlem, můžete na letišti zamířit rovnou k bezpečnostní kontrole (Terminál 2) anebo k pasové kontrole (Terminál 1), sledujte navigaci: Odlety/ Gates.
  • Pokud cestujete se zavazadlem pro odbavení, je nutné ho odevzdat u přepážky, která odbavuje váš let. Pokud to vaše letecká společnost umožňuje, můžete jej sami odbavit u přepážky pro samoobslužné odbavení zavazadel (Self-Service Bag Drop).
  • Pro průchod do zóny bezpečnostní či pasové kontroly k validátoru palubních vstupenek jednoduše přiložte a naskenujte kód na palubní vstupence nebo ve vašem mobilním zařízení.
  • Po příjezdu na letiště vyhledejte na odletových tabulích čísla přepážek, které odbavují váš let nebo vaši leteckou společnost. Lety do zemí schengenského prostoru jsou odbavovány z Terminálu 2, ostatní lety z Terminálu 1. 
  • Odbavovací přepážka zpravidla otevírá 2 hodiny před plánovaným odletem a zavírá 40 minut před plánovaným odletem. Tento čas se však může lišit u jednotlivých leteckých společností i destinací.
  • Než u přepážky odevzdáte vaše zavazadlo, věnujte, prosím, pozornost bezpečnostním pokynům, jaké předměty je zakázáno přepravovat v odbavených nebo příručních zavazadlech. Doporučujeme podrobně prostudovat bezpečnostní pravidla.
  • Připravte si svoji letenku (případně elektronickou letenku) a cestovní pas (občanský průkaz postačí při cestách do zemí schengenského prostoru nebo do zemí mimo schengenský prostor, které to umožňují).
  • U přepážky vám vystavíme palubní vstupenku, se kterou můžete pokračovat k bezpečnostní kontrole (Terminál 2) nebo k pasové kontrole (Terminál 1). Sledujte navigaci: Odlety/ Gates.
  • Pro průchod do zóny bezpečnostní či pasové kontroly k validátoru palubních vstupenek přiložte a naskenujte kód na palubní vstupence.
  • Private Check-in Service je speciální služba individuálního odbavení vás a vašich zavazadel, která je určena pro odlety z Terminálu 2. Zatímco náš agent zařizuje vaše odbavení, vy relaxujete, pracujete nebo se třeba věnujete vašim nejmenším v pohodlí salonku FastTrack Lounge.

    Po odbavení vám agent doručí a předá vaše palubní vstupenky a cestovní doklady. Následně vás s předstihem upozorní na otevření odletové brány vašeho letu. Pro hladký průchod letištěm vám bude k dispozici individuální bezpečnostní kontrola, vaše cesta letištěm tak bude rychlá a komfortní.

    Rezervovat Private Check-in Service

     

    Zařízení pro samoobslužné odbavení zavazadel jsou k dispozici na přepážkách 284 - 295 v odletové hale Terminálu 2.

    Máte-li na základě on-line odbavení nebo odbavení na Self-Service Check-in kiosku svou palubní vstupenku, můžete si na letišti odbavit své zavazadlo sami. U samoobslužné přepážky nejprve naskenujte čárový kód své palubní vstupenky (můžete ji mít vytištěnou nebo i v elektronické podobě). Po potvrzení souhrnných údajů (jméno a příjmení, cílová destinace, číslo letu a povolené parametry zavazadla) položte své zavazadlo na odbavovací pás.  Stisknutím tlačítka potvrďte, že nemáte v zavazadle zakázané předměty (např. zbraně, hořlaviny nebo powerbanku). Podrobnosti o zakázaných předmětech naleznete zde). Vytiskněte si zavazadlový štítek a připevněte jej na zavazadlo. Snímatelnou část zavazadlového štítku si uschovejte.

    Pokud již svůj zavazadlový štítek máte vytištěný (na základě on-line odbavení nebo z odbavení u Self-Service Check-in kiosku), není nutné tisknout nový. Připevněte jej na zavazadlo. Následně naskenujte čárový kód na štítku a postupujte standardně v procesu samoobslužného odbavení.

    Následně nechte zavazadlo odjet do třídírny zavazadel. Nezapomeňte si vzít doklad o zavazadle.

    Odbavení na Self-Service Bag Drop je aktuálně možné u těchto dopravců:

     

 
 
 


Poslední fotografie


Facebook

Mail list



Archiv

Kalendář
<< září / 2024 >>


Statistiky

Online: 4
Celkem: 13130
Měsíc: 1682
Den: 50